Halloween i Aalborg Zoo

Uhyggelig Hyggelig Halloween

15.-23. oktober

Uuhhh... det bliver helt uhyggeligt hyggeligt,
når vi inviterer til Nordjyllands største Halloween-fest i Aalborg Zoo. Hele familien kommer i den helt rigtige halloweenstemning med gode gys og græskarhygge, og fra alle havens mørke kroge vrimler det med natdyr og krybdyr og alverdens krible-krabledyr, der kan få gåsehuden frem. 

Talismanen i Tågeskoven
Gå på jagt efter talismanen i den mystiske Tågeskov i teltet ved Butterfly Café. Her kan du møde forunderlige og foruroligende væsener, der helt sikker ikke er af denne verden. Forinden kan du lave din egen talisman i Den Afrikanske Landsby for at være beskyttet mod skovens ondskab.

De Uddødes Kirkegård
Halloween handler om at mindes de døde og på De Uddødes Kirkegård kan du sende en tanke til de dyrearter, der ikke længere er iblandt os. 

Græskarhygge
Halloween markerer også vintermørkets ankomst og vores farvel til sommeren og dens gavmilde gaver, så vi har selvfølgelig også fyldt haven med lysende, gysende græskarhoveder og masser af stemningsfuld efterårspynt. I Græskarværkstedet kan du lave dit eget græskarhoved og helt selv bestemme om det skal være hyggeligt eller gyseligt. 

Besøg BaoBATtræet
Har du set flagermusene i Aalborg? I Zoo kan du gå indenfor i baobabtræets mørke indre og se, hvordan det er blevet til et baoBATtræ. Er det mon flagermus fra den nærliggende Urbans kælder i Skovdalen, der er flyttet ind i Zoo?

 

Program

Alle dage kl. 11.00-17.00

  • Lav dit eget hyggelige, gyselige græskarhoved i Den Afrikanske Landsby 
  • Lav popcorn over bål på bålpladsen ved legepladsen
  • Smag på insekter i Sydamerika-huset
  • Kom helt tæt på kryb og kravl i Skoletjenesten
  • Bliv klogere på rovdyrenes verden i Rovdyrhuset

Alle dage kl. 12.00-14.00

  • Mød den strenge Skolemester i haven

15., 16., 17., 18., 21. og 23. oktober kl. 15.30

  • Oplev Mikkel Sortemos fra Arternes Verden på Zoofariscenen med et halloween-twist. 

Hvorfor holder vi Halloween

Halloween-skikken kan spores tilbage til kelterne, der holdt fest både for at ære de døde og fejre høsten. De tændte bål og lavede lygter, oprindeligt af roer som senere blev til græskar, da irske immigranter tog traditionen med til Amerika.

Selve ordet Halloween stammer dog fra den kristne Allehelgensaften, All Hallows' Eve, hvor man mindes kirkens helgener.

Den nutidige måde at fejre Halloween på stammer fra USA og rummer også elementer fra De Dødes Dag i Mexico, som fejres med pyntede skeletter og dødemasker.

Halloween er med årene blevet en større og større begivenhed i Danmark, som til dels kan sammenlignes med den folkekære tradition Fastelavn. Børn som voksne klæder sig uhyggeligt ud, og går fra dør til dør og rasler med formålet om at samle mønter og slik. Hundredevis af græskar må lade livet, da en af de helt store traditioner ved halloween er udhulingen af græskar, der skal forvandles til lysende græskarhoveder på dørtrinnet eller altanen.