Halloween i Aalborg Zoo

Uhyggelig Hyggelig Halloween

7. - 29. oktober

Uuhhh... det bliver helt uhyggeligt hyggeligt,
når vi inviterer til Nordjyllands største Halloween-fest i Aalborg Zoo. I år bliver vores halloween-fejring endnu vildere med en overflod af (u)hyggelige dekorationer, der giver gys og gåsehud på kroppen. Hele familien kommer i den helt rigtige halloweenstemning med gru og græskarhygge og alverdens krible-krabledyr, der vrimler frem fra havens mørke kroge. 

Fiskernes forbandelse
Dyk ned i det dunkle havunivers, hvor luften er tung og klam. Ved indgangen tager den bistre Færgemand imod, og nede mellem alger og tang og forladte fiskenet går Tangskræmmeren tavst omkring og sender kuldegysninger ned ad ryggen på selv de mest modige sjæle. Velkommen til Fiskernes forbandelse - her udviskes grænsen mellem virkelighed og mareridt.

De Uddødes Kirkegård
Halloween handler om at mindes de døde og på De Uddødes Kirkegård kan du sende en tanke til de dyrearter, der ikke længere er iblandt os. Måske ser du også den mystiske Dr. Knogle, der der snuser rundt mellem gravstenene.

Foderfabrikken
I Foderfabrikken bliver du klogere på elefantens uhyggeligt imponerende appetit. Og elefantens efterladenskaber bliver heller ikke til at overse – de laver portioner, der kan skræmme selv den mest modige besøgende!

Græskarhygge
Halloween markerer også vintermørkets ankomst og vores farvel til sommeren og dens gavmilde gaver, så vi har selvfølgelig også fyldt haven med lysende, gysende græskarhoveder og masser af stemningsfuld efterårspynt. I Græskarværkstedet kan du lave dit eget græskarhoved og helt selv bestemme, om det skal være hyggeligt eller gyseligt. 

Halmlabyrint
Børn og barnlige sjæle kan glæde sig til masser af sjov i den kæmpe halmlabyrint der inviterer til gemmeleg, findeleg og hoppeleg. 

Program

Alle dage
kl. 11.00-16.00

  • Leg med eller lav dit eget hyggelige, gyselige græskarhoved i Den Afrikanske Landsby.

Weekender og hele uge 42
kl. 10.00-15.00

  • Gå tur på De Uddødes kirkegård, hvor den mystiske Dr. Knogle vandrer omkring.

kl. 11.00-13.00

  • Mød Troldmanden og hans søde, men stædige æsel i haven og vær klar til at blive tryllet og trollet. 

kl. 11.00-16.00

  • Hvorfor er nogle dyr søde og andre uhyggelige?
    Besøg ZooGuiderne på torvet ved Tropehuset og bliv klog på dyr, der ligger helt i top på skræmme-barometeret.
  • Udforsk underverdenen i Fiskernes Forbandelse, men tag dig i agt for den skumle Tangskræmmer og Færgemanden. 
  • Lav popcorn over bål på bålpladsen ved legepladsen.

kl. 12.00

  • Zoofariscenen: Safari Simon og Pongo

kl. 14.00

  • Zoofariscenen: Rejsen

Hvorfor holder vi Halloween?

Halloween-skikken kan spores tilbage til kelterne, der holdt fest både for at ære de døde og fejre høsten. De tændte bål og lavede lygter, oprindeligt af roer som senere blev til græskar, da irske immigranter tog traditionen med til Amerika.

Selve ordet Halloween stammer dog fra den kristne Allehelgensaften, All Hallows' Eve, hvor man mindes kirkens helgener.

Den nutidige måde at fejre Halloween på stammer fra USA og rummer også elementer fra De Dødes Dag i Mexico, som fejres med pyntede skeletter og dødemasker.

Halloween er med årene blevet en større og større begivenhed i Danmark, som til dels kan sammenlignes med den gamle tradition, Fastelavn. Både børn og voksne klæder sig uhyggeligt ud, og går fra dør til dør og rasler med formålet om at samle mønter og slik. Hundredevis af græskar må lade livet, da en af de helt store traditioner ved halloween er udhulingen af græskar, der skal forvandles til lysende græskarhoveder på dørtrinnet eller altanen.