Dværgflodhest

Dværgflodhest

Dværgflodhestens eneste nære slægtning er den almindelige store flodhest.
Både dværgflodhesten og den store flodhest lever i Afrika. Den store flodhest lever på savannen, mens dværgflodhesten lever i regnskoven i Vestafrika.

Dværgflodhesten blev først opdaget af videnskabsfolk i det forrige århundrede. Da man første gang så en dværgflodhest, troede man, at det var en unge af den store flodhest. Først senere fandt man ud af, at den var en selvstændig art.

Dværgflodhesten er meget sky og gør alt for at undgå kontakt med mennesker. Den lever normalt alene, men kan dog samles i små familiegrupper.

Hvis dværgflodhesten opholder sig i solen, mister den vand gennem huden fem gange så hurtigt som et menneske. Den er derfor nødt til at opholde sig i skyggefulde og fugtige omgivelser. Dens næsebor og ører kan lukkes til, når den er under vand.

Når den æder, larmer den så meget, at den kan høres på 50 meters afstand.

  • Udbredelse: Spredt forekomst i lavlandsregnskovene i Vestafrika, i Liberia, Sierra Leone, Guinea og Elfenbenskysten
  • Bestand: Alvorligt truet i naturen, primært på grund af ødelæggelse af levesteder
  • Vægt: 180-260 kilo
  • Højde: 77-83 centimeter
  • Kropslængde: 140-160 centimeter
  • Parringstid: Ukendt i naturen. I fangenskab kan der fødes unger hele året rundt
  • Kønsmoden: 4-5 år
  • Drægtighed: 194-204 dage
  • Antal unger: 1, sjældent 2
  • Føde: Vandplanter, blade, frugt, græs og urter
  • Levealder: Op til 42 år