Verdensrummet

En udstilling om FN's 17 Verdensmål

Mennesker kan noget helt særligt. Vi har evnen til at forestille os en bedre verden og gøre noget for at skabe den. Og det er det, FN's 17 Verdenmål handler om. 

I Verdensrummet præsenterer vi fire udvalgte verdensmål og inviterer dig til at træde ind i en anderledes udstilling og opleve målene sanseligt og kropsligt.

Her får du inspiration til at gøre Verdensmål til hverdagsmål - for en lille indsats kan have en stor effekt. 

Kom og bliv klogere på Verdensmålene, så du kan give din viden videre og vi sammen kan finde veje til at nå dem.

Udstillingen er inkluderet i entré-billetten til Aalborg Zoo

Mål 7 - Bæredygtig energi
Vinden er en fantastisk kraft, der kan drive gigantstore vindmøllevinger rundt både på land og på havet. Og med "uglefjer" på vingerne reduceres støjen.

Mål 12 - Ansvarligt forbrug og produktion
Ved at ændre den måde, vi producerer og forbruger vores varer på, kan vi reducere vores fodaftryk på verden. I Verdensrummet kan du lære mere om, hvordan produktionen af mad og tøj påvirker klimaet, og hvordan du kan gøre en forskel derhjemme.

Mål 15 - Livet på Land
Vi mennesker fylder mere og mere i verden, og enge, skove og savanner omdannes til marker, så naturens mangfoldighed forsvinder foruroligende hurtigt. I Verdensrummet bliver du klogere på Verdensmålene, så du kan give dine ønsker og ideer for en bedre verden videre.

Mål 17 - Partnerskaber for handling
Kun ved at arbejde sammen om at løse fælles problemer kan vi skabe en bedre verden for os alle. Verdensrummet er udviklet i et samarbejde mellem Aalborg Zoo, Siemens Gamesa, Himmerland Boligforening og støttet af Knud Højgårds Fond og Sydbank. 

 

 

Bjørnemanden har fået vinger

- i hvert fald en enkelt.
Se her hvordan et stort stykke fra en vindmøllevinge bliver til en kæmpe portal henover Bjørnemanden, så du på nærmeste hold kan opleve en vindmøllevinges imponerende dimensioner og endda gå ind i den. Længere nede i haven møder du et stykke af vingens spids, der illustrerer, hvor lang vingen oprindeligt har været.

De store vingestykker stammer fra en 97 meter lang vindmøllevinge og er del af udstillingen "Verdensrummet". Ved indgangen til udstillingen er et tredje stykke møllevinge placeret ved. Udstillingen er lavet i tæt samarbejde med Siemens Gamesa, der også har leveret vingestykkerne og den spektakulære portal.