Aktiviteter i Aalborg Zoo for hele familien

Aalborg Zoo byder på en lang række aktiviteter, der kan nydes af både børn og barnlige sjæle. Havens centrale beliggenhed gør, at det er nemt at svinge et smut forbi, hvis man alligevel er i Aalborg – og besøget kan derfor nemt kombineres med andre aktiviteter i byen. 

Uanset, om I har et årskort og derfor kommer forbi os tit, eller blot besøger os ved specielle lejligheder, så bliver I altid mødt af nye aktiviteter og oplevelser i Aalborg Zoo. Her på siden har vi samlet et overblik over nogle af de bedste aktiviteter til en sjov dag for hele familien. Hvis du vil vide mere om de enkelte aktiviteter, kan du læse mere herunder.

Træning og speak ved søløver

Aktuelle aktiviteter i dag og i nærmeste fremtid

Er du på udkig efter hvilke aktiviteter, der løber af stablen i dag eller måske i den kommende ferie?

Her kan du også få et overblik over de kommende arrangementer.

Aktiviteter for børn i Aalborg Zoo

En tur i Aalborg Zoo er som skabt til børn. Én ting er dyrene, som jo er hovedattraktionen. Uanset, om I glæder jer mest til at spotte en løve, lemur eller los, så finder I dem hos Aalborg Zoo! Men et besøg hos Aalborg Zoo byder på mange flere aktiviteter end blot vores fantastiske dyr. For eksempel har vi flere forskellige legepladser i haven, som lægger op til at udfordre kroppen for både små og større børn.

Vi har dyr fra alle verdenshjørner, der lever i rolige og naturlige omgivelser hos os - tag et kig på vores liste af dyr hjemmefra, så I ved, hvad I skal glæde jer til, og hvilke dyr, vi har nu.

Børn i legebil

På Zoofariscenen kan I blive klogere på, hvordan det er at arbejde i en zoologisk have, og endda møde et dyr helt tæt på! Her fortæller dyrepasserne nemlig om arbejdet bag kulissen med truede dyr i Aalborg Zoo i selskab med havens trænede dyr – her kan I komme på nært hold (men sikker afstand) af et rensdyr, en minigris eller en flyvende falk!

En anden populær aktivitet er Sminketeatret, hvor man kan få lavet sej ansigtsmaling, flot tatovering eller fletninger i håret. Hvem ved – måske ankom dit barn som et menneske til Aalborg Zoo, men går hjem som en sommerfugl eller panda?

Der er masser af aktiviteter for børnene i Aalborg Zoo, som du kan læse mere om. 

Brachiosaurus

Kom tæt på dinosaurerne

Selvom de uddøde for godt 65 millioner år siden, så kan I besøge EXTINCTION, og opleve en udstilling, der får familiens små dinosaur-elskere til at tabe både næse og mund. Her kommer I nemlig helt tæt på 20 næsten rigtige dinosaurer i naturlig størrelse, og oplever historien om, hvordan de mægtige dinosaurer opstod, levede og døde. I kan gå rundt i skoven blandt t-rex, brachiosaurus og triceratops – og her får man virkelig respekt for, hvor store væsener, dinosaurerne egentlig var.

Udstillingen hører med i entrébilletten til Aalborg Zoo, og vi tør godt med det samme at sige, at dét er en aktivitet, I skal indregne i dagens program.

 

Få stillet sulten

Man skal huske at lade op på en oplevelsesrig dag med mange aktiviteter. Og nu er vi mennesker jo ikke som løver eller slanger, der kan gå i dagevis uden mad – vi har brug for lidt mere regelmæssig energi. Derfor har vi et stort tilbud af spisesteder i Aalborg Zoo, hvor I kan få lidt til den søde tand, til den hundesultne og til alle midt i mellem.

I er også velkomne til at nyde jeres medbragte mad eller kaffe i Aalborg Zoo. Vi har et stort grill-område tilgængeligt, hvor I kan grille jeres medbragte mad samt nyde den ved de opstillede borde.

Oplevelser, der gør jer klogere på naturen

Det er ingen hemmelighed, at Aalborg Zoos hjerte banker for naturen. Faktisk er vores mission at formidle viden om dyr og natur via fascinerende oplevelser, samt at bidrage til naturbevaring lokalt og globalt. Det er en ambitiøs mission.

Det betyder, at vi ønsker at lære jer noget, når I besøger vores have og nyder synet af vores dyr. Fx hvordan dyrenes vilkår er i det vilde, hvad der truer dem, og hvordan vi kan hjælpe dem. Derfor gør vi meget ud af, at jeres besøg i Aalborg Zoo ikke blot skal være underholdende, men også lærerigt. På vores mange info-tavler i haven samt til vores shows på Zoofariscenen, kan I lære meget mere om dyrene – og så er I jo altid velkomne til at spørge dyrepasserne, hvis der er noget, I undrer jer over. Ofte oplever vi også, at børn efter et besøg i haven har flere spørgsmål, end vi har forberedt svar på, og derfor kan vi anbefale at læse historier eller se videoer om dyrene efter besøget.

Hvis dit barn har en lille dyrepasser gemt i maven, så er der desuden en helt særlig aktivitet for dem – de kan nemlig prøve livet som dyrepasser i Zooskolen i skolernes ferier. Læs meget mere på:

Gør turen til en leg

Hvem finder løverne først? Hvilket bogstav starter elefant med? Og hvor henne i verden bor en rød panda egentlig?

Selvom vi har mange aktiviteter planlagt i Aalborg Zoo, så er I også velkomne til at medbringe jeres egne. Hvorfor ikke tage et spil dyre-bingo, mens I er på besøg eller benyt chancen til at øve dyrenes forbogstaver? Måske kan I arrangere en fotosafari, hvor det gælder om at tage turens bedste billede af dyrene på vores savanne? Eller øve jer i at tegne dyrene, mens I kigger på dem?

Børn lærer ofte bedre, når de samtidig hygger sig, og en tur i Zoo er en oplagt aktivitet til både at have det hyggeligt og lære. Det er kun fantasien, der sætter grænser.