English (British) Deutsch

Pinsen

03. juni 2017 - 05. juni 2017

Istidsmennesket i Danmark

Da isen forsvandt fra Danmark for snart 15.000 år siden, gav det mulighed for indvandring af mange nye dyre- og plantearter. Et af de dyr, der udnyttede de nye muligheder, var rensdyret, og med det kom også Istidsmennesket. De kom sydfra og levede som jægere og samlere, men var dybt afhængige af rensdyret og blev derfor også kaldt for rensdyrjægerne.

I pinsen kan du lære meget mere om istidsmenneskenes levevis. Hver dag fra kl.11-16 kan du lave smykker af rensdyrenes gevir og ligesom istidsmenneskene lave mad over åben ild, når vi bager pandekager på bålet på bopladsen ved Istidsudstillingen.

I det store udstillingstelt kan du få svar på, hvordan landskabet i Danmark er skabt, hvorfor mammutten uddøde, og om vi er på vej mod en ny istid. Du møder også rensdyrjægerne og får historien om dyre- og plantelivet på de store tundrasletter og de ekstreme klimaforhold i tiden under og efter den sidste istid.

Du kan også tage en tur med Zoo-toget og høre historier om havens dyr. Toget kører hver dag i pinsen mellem 11.00 og 15.30.

 

Aalborg Zoo har 11 ud af de 12 mest populære dyr.

Tak til:

TILMELD NYHEDSBREV?