LUK
ZebraEquus grevyi

Udbredelse: Grevys zebra findes på de tørre, åbne busksletter i Kenya og Etiopien
Kropslængde: 275 cm.
Skulderhøjde: 140 - 160 cm.
Vægt: Op til 400 kg.
Parringstid: Maj-august.
Kønsmoden: 2 - 3 års alderen.
Drægtighed: 370 dage
Antal unger: 1 
Føde: Græs suppleret med blade og skud fra buske.
Zoo-menu: Hø, valset havre, horsbalance samt 60 kg racing mineral pr. år.
Levetid: I naturen ca. 20 år.
Social adfærd: Hopper og unge dyr lever sammen i familieflokke, mens fuldvoksne hingste lever alene.
Status: Truet – ca. 1,966 til 2,447 i Kenya og Etiopien.

Vidste du at:

  • Zebraen tilhører hestefamilien (Equidae) og at der findes 3 forskellige zebra-arter (samt 8 underarter): 1. Grevys-zebraen, hvoraf der findes ca. 7.000 dyr 2. Bjergzebraen, med samme antal dyr samt 3. Steppezebraen, som er almindelig i Afrika
  • Zebraen varierer i deres mønstre, som er ligeså forskellige som menneskets fingeraftryk.’
  • Zebraens striber er med til at forvirre rovdyr, som jager dem. Hvis en fjende nærmer sig, løber flokken væk med høj fart, og dyrene holder sig tæt sammen. Rovdyret har da vanskeligt ved at udvælge og udskille et enkelt dyr fra flokken.
  • Grevys-zebra kan opnå en hastighed af ca. 55 km/t.
  • Zebraer kan i perioder færdes sammen med antiloper og strudse. På den måde udnytter de forskellige planteædere hinandens skarpe sanser. Zebraens fine lugtesans kombineres med strudsens skarpe syn, gør det lettere at opdage rovdyr.
  • Zebraen kan tæmmes, men der er ikke tradition for det. Man har bl.a. i London Zoo haft et forspand af zebraer.