LUK
SurikatSuricata suricatta

Udbredelse: På savanner og åbne sletter, krat og græsland i Angola, Botswana, Namibia og Sydafrika
Kropslængde: 50 cm fra næse til halespids
Vægt: 900 gram.
Kønsmoden: Efter ca. 1 år.
Drægtighed: 11 uger.
Antal unger: 2 - 5 pr. kuld.
Føde: Primært insekter, som graves frem, f. eks. billelarver, pupper og sommerfugle, termitter, edderkopper. Til tider skorpioner, firben, padder og endda slanger.
Zoo-menu: Ca. 60 gr. frugt og grønt pr. dag, fårekyllinger (lidt insekter hver dag), kakerlakker, græshopper, mus (ca. 60 gr. mus eller andet kød pr. dyr). hamstre, kødstykker, kogte æg og rå æggeblommer samt SA37.
Levetid: 10 år.
Social adfærd: Lever i kolonier på op til 30 individer. Hver koloni kan bestå af op til fem boer og kan have et territorium på op til 15 km2. I kolonien uddeles arbejdet, så nogle er jægere, andre passer på ungerne og andre igen er vagtposter
Status: Ikke truet.

Vidste du at:

  • Surikater kan tåle bid fra skorpioner og slanger
  • Surikaten har en meget fin lugtesans.
  • Gruppesammenholdet gør at surikaterne kan jage dyr væk, der er meget større end dem selv.
  • En surikat kan grave lige så meget sand væk som den selv vejer på få sekunder
  • Surikatens hale bruges til at signalere med og som balancestang.
  • Når aftenen falder på, trækker surikaterne sig tilbage til deres underjordiske gange, som de til tider kan dele med andre dyr, især jordegern og rævemangust