LUK
PingvinSpheniscus humboldti

Udbredelse: Vestkysten ved Sydamerika - Chile og Peru
Højde: 50 - 70 centimeter
Vægt: Han: 4,9 kg og Hun: 4,5 kg
Parringstid: Hele året rundt (I Aalborg Zoo om foråret).
Antal unger: 1 - 2 unger
Føde: Stimefisk og 10-armede blæksprutter. Byttestørrelse: 3,6 - 27 cm.
Rugeperiode: Ca. 40 dage.
Antal æg: Normalt 2, der ruges af begge forældre
Zoo-menu: 7 - 8 kg. småsild til gruppen, Mazuripiller (1 pille pr. fugl) samt saltpiller (1 pille pr. uge).
Levetid: 25 - 30 år i naturen. I zoologiske haver 30 - 40 år.
Social adfærd: Humboldt pingviner lever i kolonier. De ruger typisk i huler og sprækker på klipper.
Status: Stærkt truet (CITES bilag A, liste I) - indgår i det europæiske avlssamarbejde

Vidste du at:

  • Der findes 17 arter af pingviner
  • Alle pingviner er mørke på ryggen og lyse på bugen. På den måde er de camoufleret i forhold til fjender og byttedyr. En svømmende pingvin set nedefra, er lys ligesom himlen. Set ovenfra er den mørk som det dybe vand.
  • Alle pingviner lever på den sydlige halvkugle. Fra Galapagos-øerne ved Ækvator til Sydpolen
  • Pingviner er de fugle, der har flest fjer pr. cm2. Det er vigtigt med en tæt og isolerende fjerdragt, når de opholder sig i det kolde vand omkring Antarktis.
  • Pingvinens forfader var en flyvende fugl, og de stammede fra stormfugle, som bl.a. består af albatrosser, mellemmukken og skåpen
  • Pingviner er meget sårbare på land, da de ikke kan flyve. Normalt findes der ikke landlevende rovdyr, hvor de fleste pingvinarter yngler.
  • Humboldt pingviner kan være neddykket i op til 2 minutter ad gangen
  • Humboldt pingviner danner par for livet.