LUK
Rød PandaAilurus fulgens

Udbredelse: Bambusskovene i Himalayabjergene i mellem 2200 og 4800 meters højde - Bhutan, Kina, Indien, Den Demokratiske Folkerepublik Laos, Myanmar og Nepal
Kropslængde: 50-60 cm, samt en hale på ca. 30 -60 cm.
Vægt: 4-6 kg. Hanner lidt større end hunner.
Kønsmoden: 18 måneder
Drægtighed: 112-158 dage. Parringstid sandsynligvis fra maj til juli
Antal unger: 1-4
Føde: Mest bambus, men også bær, svampe, bark og græs, samt små pattedyr, fugle, æg og insekter.
Levetid: Ca. 15 år
Social adfærd: Han og hun lever alene, men danner par i parringstiden. Den røde panda er natteaktiv og bruger derfor det meste af dagen på at ligge og hvile sig. Den er smidig og meget dygtig til at klatre. Når den klatrer, bruger den halen som balancestang.
Status: Stærkt truet pga. ødelæggelse af bambusskovene.

Vidste du at:

  • Den røde panda har, ligesom den store panda, en ekstra finger, en specialiseret håndledsknogle. Den bruges som ekstra tommelfinger og gør det lettere at gribe om bambusstråene.
  • Den røde panda kaldes også for lille panda, eller kattebjørn.
  • Den røde panda tilhører halvbjørnene ligesom vaskebjørn og næsebjørn.
  • Den røde panda blev først opdaget i 1825 og var de næste 50 år, den eneste panda man kendte til i den vestlige verden.
  • Den røde pandas videnskabelige navn Ailurus fulgens, betyder noget i retning af “ildfarvet kat” eller “skinnende kat”.
  • Den røde panda kan springe op mod 1,5 meter, når den springer fra gren til gren.