LUK
LøvePanthera leo persica

Udbredelse: Girskoven i det nordvestlige Indien. 
Skulderhøjde: 90-100  cm
Vægt: Han: 160-190 kg. Hun: 110-120 kg.
Kønsmoden: Han: 5-6 år. Hun: 3-4 år.
Drægtighed: Ca. 110 dage.
Antal unger: Normalt 2-4.
Føde: Hjorte og antiloper.
Zoo-menu: Hestekød, svinehjerter, lammekølle, kanin (hanner 6 kg - 4 gange pr. uge, hunner 5 kg - 4 gange pr. uge) og vitamin-mineralpulver.
Levetid: 12 - 15 år. I zoologiske haver op til 25 år.
Social adfærd: Lever socialt. Flokken består normalt af to hunner, én han og et antal unger. Hannen er ikke social på samme måde som hos den afrikanske løve. En asiatisk hanløve er primært sammen med flokken for at parre sig, eller når der skal deles et større bytte.
Status: Den asiatiske løve har mistet store dele af sine naturlige levesteder, idet den massive befolkningstilvækst i Indien har medført, at store dele af løvens tidligere levesteder nu er omdannet til landbrugsjord. I 2012 har man talt bestanden til at bestå af ca. 350 asiatiske løver, som lever i et 1.412 km2 fredet område af Girskoven i Indien. Da den asiatiske løves udbredelsesområde er meget begrænset, bliver den også meget sårbar overfor udefrakommende faktorer som oversvømmelser, skovbrande og sygdomme.

Vidste du at:

  • Flokken hos asiatiske løver er mindre end hos de afrikanske løver. Forskellen i flokstørrelse mener man skyldes, at den asiatiske løves byttedyr er mindre, og at der derfor ikke skal så mange løver til at nedlægge et bytte.
  • Nyfødte løveungers øjne er åbne, og de har plettet skind, der virker som camouflage.
  • Når løveunger er 6-8 uger gamle, bliver de indlemmet i flokken. Alle flokkens hunner passer ungerne og lader gerne fremmede unger die ved sig.
  • Løver jager helst om natten. Om dagen hviler de sig gerne et skyggefuldt sted.