LUK
KejsertamarinSaguinus imperator

Udbredelse: Amazondeltaet i det sydøstlige Peru, det nordvestlige Bolivia samt den nordvestlige del af Brasilien.
Kropslængde: 23-26 cm, samt en hale på 35-41 cm.
Vægt: 300-400 gram.
Kønsmoden: 16- 20 måneder.
Drægtighed: 140-145 dage.
Antal unger: Normalt 2, sjældent 1.
Føde: Frugter, nektar, blomster, fugleæg og insekter.
Levetid: Mere end 10 år.
Social adfærd: Lever i familiegrupper som består af en dominerende han, en kønsmoden hun, samt flere lavere rangerende hanner og et antal unger i forskellige aldre.
Status: Ikke truet.

Vidste du at:

  • Tvillinger forekommer sjældent hos andre primater, men er normalt forekommende hos kejsertamarinen.
  • Kejsertamarinen er opkaldt efter Kejser Wilhelm I, som havde langt skæg og var meget zoologisk interesseret.
  • Kejsertamariner er meget fredelige og legesyge.