LUK
KænguruMacropus fuliginosus melanops

Udbredelse: På græssletter og i åben skov i det østlige Australien.
Kropslængde: Hanner: 52-122 cm. Hunner: 52-93 cm.
Vægt: Hanner: Op til 54 kg. Hunner: Op til 27 kg
Kønsmoden: 18-24 måneder
Drægtighed: 29-38 dage. Ungen begynder at forlade pungen efter ca.190 dage
Antal unger: 1.
Føde: Græs buske og blade.
Levetid: Op til 20 år.
Social adfærd: Lever i flokke, der ofte er familiegrupper.
Status: Ikke truet.

Vidste du at:

  • Opmålinger har vist, at den grå kæmpekænguru kan hoppe op til 13,5 meter.
  • Den grå kæmpekænguru kan over korte stræk nå op på 65 km/t.
  • Mange kænguruer trafikdræbes hvert år.
  • Australske bønder har store problemer med at holde kænguruer væk fra græsningsarealer til får og kvæg.
  • Den grå kæmpekænguru er den næststørste af alle kænguruarter. Rød Kæmpekængure er den største.
  • Kænguruen er ikke drøvtygger, selvom den har mange ligheder med disse.