LUK
GirafGiraffa camelopardalis rotschildi

Udbredelse: Uganda og Kenya
Højde: Han 4,7 - 5,3 meter. Hun 3,9 - 4,5 meter
Vægt: Han 800 - 1.930 kg. Hun 550 - 1.180 kg.
Parringstid: Året rundt
Kønsmoden: Han ca. 3,5 år. Hun 4 - 5 år
Drægtighed: 453 - 464 dage.
Antal unger: 1, sjældent 2.

Zoo-menu: 36 kg. hø pr. dag, 150 kg grene pr. uge. sojaskrå, majsflager, Boskos (Akacietræs pille), Rominant (Bladæder pille)12 kg frugt & grønt pr. uge samt 10 x 10 kg miniral-sliksten pr. uge.
Levetid: Op til 25 år i naturen. Noget ældre i fangeskab.
Social adfærd: Giraffer tilbringer en stor del af dagen med at søge føde. Den varmeste del af dagen bruges til at tygge drøv. Med deres lange halse kan de spise føde, som ingen andre planteædere kan nå. Den 45 cm lange tunge kan den bruge til at nå bladene uden at blive stukket af torne. Hungiraffen æder 12 timer i døgnet og kan spise omkring 60 kilo blade og skud om dagen!
Status: Rotchild’s giraf er gået meget tilbage i Uganda. Generelt er giraffen almindelig i Østafrika.

Vidste du at:

  • Giraffamilien består af okapi og giraf, der begge lever i Afrika. Der findes 8 underarter af giraf. Giraffen er udbredt på savannerne syd for Sahara.
  • Giraffen tilbringer en stor del af dagen med at søge føde. Den varmeste del af dagen bruges til at tygge drøv.
  • Giraffens netmønster er karakteristisk for hvert enkelt individ på samme måde som menneskets fingeraftryk. Mønstret fungerer som camouflage, da det ligner bladskygger, men formodentlig også som individuelle kendetegn.
  • Iagttagelser i zoologiske haver har vist, at giraffen sover mindre end en time i løbet af et døgn.