LUK
Europæisk losLynx lynx

Udbredelse: Er udbredt i Rusland, Asien og dele af Europa
Kropslængde: 70-130 cm 
Vægt: 15-36 kg
Drægtighed: 67-74 dage
Antal unger: 2-3 unger, som fødes i maj

Føde: Alt fra smågnavere, kaniner, harer og fugle til større hjortevildt fra rådyr til kronhjort, elg og rensdyr
Levetid: Op til 17 år i naturen og op til 24 år i zoologiske haver
Social adfærd: Lever solitært, hvilket vil sige at den lever alene. Unger kan være hos deres mor i op til 3 år
Status: Ikke truet, men såbar i nogle områder af udbredelsen

Vidste du at: