LUK
DværgflodhestHexaprotodon liberiensis

Udbredelse: Spredt forekomst i lavlandsregnskovene i Vestafrika, i Liberia, Sierra Leone, Guinea og Elfenbenskysten.
Kropslængde: 140 - 160 cm
Højde: 77 - 83 cm.
Vægt: 180-260 kg.
Parringstid: Ukendt i naturen. I fangenskab kan der fødes unger hele året rundt.
Kønsmoden: 4-5 år.
Drægtighed: 194-204 dage.
Antal unger: 1, sjældent 2.

Føde: Vandplanter, blade, frugt, græs og urter.
Levetid: Op til 42 år.
Social adfærd: Lever normalt alene. Kan dog samles i små familiegrupper
Status: Alvorligt truet i naturen, primært pga. ødelæggelse af levesteder

Vidste du at:

  • Dværgflodhestens eneste nære slægtning er den almindelige store flodhest.
  • Både dværgflodhesten og den store flodhest lever i Afrika. Den store flodhest lever på savannen, mens dværgflodhesten lever i regnskoven i Vestafrika.
  • Dværgflodhesten blev først opdaget af videnskabsfolk i det forrige århundrede. Da man første gang så en dværgflodhest, troede man, at det var en unge af den store flodhest. Først senere fandt man ud af, at den var en selvstændig art.
  • Hvis dværgflodhesten opholder sig i solen, mister den vand gennem huden fem gange så hurtigt som et menneske. Den er derfor nødt til at opholde sig i skyggefulde og fugtige omgivelser.
  • En dværgflodhest, der æder, larmer så meget, at den kan høres på 50 meters afstand.
  • Dværgflodhestens næsebor og ører kan lukkes til, når den er under vand.
  • Dværgflodhesten er meget sky og gør alt for at undgå kontakt med mennesker.