LUK
ChileflamingoPhoenicopterus chilensis

Udbredelse: Fra det centrale Peru gennem Andes og Uruguay til den sydlige, tempererede del af Sydamerika og Tierra del Fuego, Sydamerikas sydligste spids. 
Højde: 79 til 145 cm.
Vægt:  2,5-3,5 kg (hanner lidt større end hunner).
Kønsmoden: 6 års alderen.
Antal unger: Chileflamigo parer en til to gange om året afhængigt af tilgængeligheden af føde. De ligger typisk ét æg pr. parringssæson.

 

Føde: Flamingoer er primært kødædere, så føden består typisk af insekter, muslinger, snegle og krebsdyr. Dog spiser de også alger og plankton.
Rugeperiode: Omkring 29 dage. 
Levetid: Omkring 50 år.
Social adfærd: Socialt dyr, der lever i flokke på alt fra et par individer til flere tusinde.
Status: Nær-truet

Vidste du, at:

  • Den ældste flamingo i fangenskab var en chileflamingo, der blev 83 år gammel.
  • Navnet "flamingo" kommer af det latinske ord for flamme, og hentyder til den rosa fjerdragt.
  • I naturen får flamingoen den røde farve fra nogle små krebsdyr og alger, den æder. I zoologiske haver får flamingoer et rødt farvestoffet blandet i deres foder, så de også her får en rød farve.
  • Flamingoen æder ved at filtrere vandet med næbbet, ligesom en blåhval filtrerer sin mad ved hjælp af sine barder. 
  • Flamingoen lægger sine æg i små forhøjede mudderreder.
  • I romertiden betragtede man flamingoens tunge som en delikatesse. For blot 30 år siden spiste man både flamingoer og deres æg.