LUK
CariberflamingoPhoenicopterus ruber
Udbredelse: Stor udbredelse langs hele den Afrikanske kyst, Middelhavsområdet, dele af Asien samt i det sydlige USA, Caribien og Yucatan-halvøen i Mexico. 
Højde: 120 til 145 cm.
Vægt: 2,1-4,1 kg (hanner lidt større end hunner)
Kønsmoden: 3 års alderen
Antal unger: Lægger typisk ét æg om året.
Føde: Flamingoer er primært kødædere, så føden består typisk af fisk, insekter, muslinger, snegle og krebsdyr. Dog spiser de også alger og plankton.
Rugeperiode: 28-31 dage. Ungerne er flyvefærdige efter 2-3 måneder.
Levetid: Omkring 25 år i naturen og 30 år i fangenskab.
Social adfærd: Socialt dyr, der lever i flokke på alt fra et par individer til flere tusinde.
Status: Ikke-truet.

Vidste du at:

  • Navnet "flamingo" kommer af det latinske ord for flamme, og hentyder til den rosa fjerdragt.
  • I naturen får flamingoen den røde farve fra nogle små krebsdyr og alger, den æder. I zoologiske haver får flamingoer et rødt farvestoffet blandet i deres foder, så de også her får en rød farve.
  • Flamingoen æder ved at filtrere vandet med næbbet, ligesom en blåhval filtrerer sin mad ved hjælp af sine barder. 
  • Flamingoen lægger sine æg i små forhøjede mudderreder.
  • I romertiden betragtede man flamingoens tunge som en delikatesse. For blot 30 år siden spiste man både flamingoer og deres æg.