LUK
Brunhalset kænguru - wallabyMacropus rufogriseus

Udbredelse: Kystnære og semiåbne eukalyptus-skove i Øst- og Sydøstaustralien samt Tasmanien.
Kropslængde: 90-100 cm. Hanner er betydeligt større end hunner.
Halelængde: 70-75 cm.
Vægt:13,8-18,6 kg
Kønsmoden: Hunner bliver kønsmodne, når de er lidt over et år, mens hanner er lidt ældre, omkring halvandet år, før de bliver kønsmodne.
Drægtighed: 29 dage.
Antal unger: Normalt én unge, der lever i pungen i op til ni måneder efterfølgende.

Føde: Græs, urter og saftige rødder.
Levetid: 15 år i naturen og i zoo.
Social adfærd: Er solitære, men kan spise sammen i grupper på op til 30 individer. 
Status: Ikke-truet

Vidste du, at:

  • På dansk kalder vi dem brunhalset, men på engelsk kaldes de ”rednecked”! Det er dem, man også på engelsk betegner ”wallaby” og ikke ”kangaroo”
  • En kænguruunge kaldes for en ”Joey”
  • Når ungen bliver født, er den så lille, at den kan ligge på en teske! Efter fødslen kravler de op i pungen, hvor der er fire indvendige dievorte.
  • Hver dievorte kan producere mælk med forskellig nærringsindhold, og det er derfor muligt for kænguruen at have flere unger på forskellige aldre på samme tid.