LUK
Stor soldateraraAra ambiguus
Udbredelse: Lavlandsregnskov og løvskov i Mellemamerika og det nordlige Sydanerika.
Kropslængde: 85-90 cm.
Vægt: 1,2-1,4 kg.
Parringstid: December - april
Kønsmoden: 6-8 år. 
Rugeperiode: 26-28 dage.
Antal æg: Op til 3 æg.
Føde: Frugt, nødder og frø.
Zoo-menu: Frugt og grønt, nødder, friske grene og vitamintilskud.
Levetid: Op til 60 år i fangeskab.
Social adfærd: Lever i familiegrupper af 5-6 individer
Status: Truet
 
Vidste du at:
  • Vingerne hos Stor soldaterara er lange og smalle, hvilket er typisk for fuglearter, der flyver lange afstande f.eks. i søgen efter føde.
     
  • Araer ligesom andre fugle har en række luftsække placeret forskellige steder i kroppen, der tillader dem at få frisk iltrig luft i lungerne både ved indånding og udånding. Og at dette er en nødvendighed for at forsyne musklerne med ilt under flyvning.