LUK

Dinosaurudstilling 2019

Fortidens herskere vender tilbage – tør du at være med?

Fra d. 13. april – 20. oktober 2019 kan du opleve den nye, spændende dinosaurudstilling i haven, hvor du kan blive klogere på de forhistoriske dyr og deres verden. Find din indre opdagelsesrejsende frem, når du pludseligt står ansigt til ansigt med de store brølende dinoer i naturlig størrelse.

Udstillingen er inkluderet i entrébilletten.

Fra dinosaur til fugl 

Nyere forskning har fastslået, at mange af fortidens dinosauere lignede de fugle, som vi ser rundt omkring i verden i dag. De havde bl. a. primitive fjer yderst i stedet for skæl. I vores dinosaurudstilling vil du derfor møde de forhistoriske kæmper, som de oprindligt så ud - nemlig med fjer. Udviklingen fra dinosaur til fugl foregik over millioner af år og startede med to-benet gang efterfulgt af ønskeben, fjer og vinger. 

Fuglene opstod ud fra en gruppe af små dinosaurer ved navn theropoder. De mest primitive former mener man er opstået for omkring 235 millioner år siden. De varierede meget i størrelse, og de mindste var på størrelse med en solsort, og de største vejede helt op til 1 ton. En af de mest kendte er Tyrannosaurusen.