LUK

Dinosaurudstilling 2019

Fortidens herskere vender tilbage – tør du at være med?

Fra d. 13. april – 20. oktober 2019 kan du opleve den nye, spændende dinosaurudstilling i haven, hvor du kan blive klogere på de forhistoriske dyr og deres verden. Find din indre opdagelsesrejsende frem, når du pludseligt står ansigt til ansigt med de store brølende dinoer i naturlig størrelse. Udstillingen er inkluderet i entrébilletten.

 

Fra dinosaur til fugl 

Nyere forskning har fastslået, at mange af fortidens dinosauere lignede de fugle, som vi ser rundt omkring i verden i dag. De havde bl. a. primitive fjer yderst i stedet for skæl. I vores dinosaurudstilling vil du derfor møde de forhistoriske kæmper, som de oprindligt så ud - nemlig med fjer. Udviklingen fra dinosaur til fugl foregik over millioner af år og startede med to-benet gang efterfulgt af ønskeben, fjer og vinger. 

Fuglene opstod ud fra en gruppe af små dinosaurer ved navn dromaeosaurider for omkring 145 millioner år siden. De mindste man har fundet i Dromaeosauridae-familien vejede omkring 2-3 kg, og de største vejede helt op til 1 ton. En af de mest kendte er velociraptoren.