Sommerferie

Sommerferie

26. juni - 8. august

Nyd sommeren i Zoo med et væld af oplevelser helt tæt på de fascinerende vilde dyr.

Temaet for vores formidling i sommerferien er "Sex in the Zoo", hvor vi har  særligt fokus på dyrenes kurmageri, parring og yngelpleje. At forplante sig og videreføre gener til næste generation ligger dybt i alle dyr, men de har vidt forskellige strategier hertil. I formidlingshytten i Den Afrikanske Landsby kan du blive meget klogere på emnet.

I løbet af dagen kan du høre spændende speaks rundt omkring ved dyreanlæggene. De faste dyrepassere fortæller om dyrene og dagligdagen i Zoo. Se tidspunkter HER

På Zoofariscenen kan du møde verdens bedste Safari Simon og hans gode venner, orangutangen Pongo og papegøjen Sonny. Med masser af komik og en lille smule magi lykkes det faktisk Sonny at få en kæreste. 

På Zoofariscenen kan du også komme med på "Rejsen". Forestillingen handler om at genudsætte dyr i naturen, og hvordan dyrene er tilpasset forskellige levevilkår og klimaer. På rollelisten er blandt andet rensdyret, som lever i polarkulde i Canada, og minigrisene, der spiller rollen som indiske vildsvin i et tropisk klima. 

Du kan også møde fortidens fascinerende dyreliv i udstillingen EXTINCTION, med 20 imponerende dinosaurer i naturlig størrelse og Back to the ICEAGE, hvor du står ansigt til ansigt med kæmpemæssige mammutter og uldhårede næsehorn. 

Hvis du vil vide endnu mere om dyrene i Zoo og blive en rigtig mester-zoolog, kan du tage på Aalborg Zoos skattejagt og få en masse viden om dyrene. Skattekortet udleveres ved indgangen. 

 

 

Program

Hele dagen

  • Speaks ved dyreanlæggene i haven. Se tidspunkter HER

Kl. 10-15

  • I dinosaurudstillingen Extinction kan du lege palæontolog for en dag og udgrave din egen dino eller støbe din egen dinotand. Du kan også få et smugkig 65 millioner år tilbage i tiden og høre mere om dinosaurernes sexliv.

Kl. 11-16.30

  • Formidlingshytten i Den Afrikanske Landsby er åben. Her kan du møde vores Zooguider, der fremviser spændende dyreeffekter og fortæller om dyrene i Zoo og deres forplantning. 

Kl. 12

  • Safari Simon optræder på Zoofariscenen

Kl. 13.10

  • Tag med på "Rejsen" på Zoofariscenen og hjælp dyrepasserne med genudsætning af dyr.

Kl. 15 

  • Safari Simon optræder på Zoofariscenen